Vitaliteit binnen bedrijven: waarom investeren in vitaliteit loont

Waarom bedrijven moeten investeren in bedrijfsvitaliteit

Vitaliteit binnen bedrijven wordt alsmaar belangrijker. Steeds meer bedrijven komen erachter dat investeren in de gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers veel kan opleveren. Vitale medewerkers kunnen hun potentie namelijk optimaal benutten. Dit is iets waar wij bij Mifit volledig achter staat. Om deze reden geven wij je 5 voordelen waarom investeren in vitaliteit binnen bedrijven loont.

1. De effectiviteit van medewerkers stijgt

Medewerkers die een goede werk – privé balans hebben zijn vitaler. Het bedrijf heeft een enorme impact op deze balans van de medewerkers. Wanneer een bedrijf vitale medewerkers creëert kunnen ze tegen een stootje, ze zijn weerbaar, kunnen beter met stress omgaan en zijn bevlogen. Vitale medewerkers krijgen gewoonweg meer gedaan in de tijd dat ze aan het werk zijn. Daarnaast laat onderzoek zien dat wanneer een organisatie gezonde voeding stimuleert en mogelijkheid tot bewegen faciliteert dit een positieve invloed heeft op de effectiviteit van de medewerker. Goede voeding en voldoende beweging stimuleert de hersenen waardoor de medewerkers effectiever op de werkvloer zijn. Zo creëren de werknemers meer resultaat in dezelfde tijd.

2. Het ziekteverzuim neemt af

Een zieke medewerker kost gemiddeld genomen 230 euro per dag. Door te investeren in de vitaliteit van medewerkers, verbetert de gezondheid. Hierdoor hebben zij meer energie en ervaren zij meer plezier in hun werk. Dit resulteert in minder ziekteverzuim, en niet onbelangrijk, minder ‘verlies’ voor de werkgever.

business fit bedrijfsvitaliteit

3. Sporten met elkaar doorbreekt grenzen

Bij Mifit merken we dat met elkaar sporten het teamgevoel vergroot. Het schept een band en doorbreekt de sleur. Door goede relaties te creëren versterkt het vertrouwen tussen collega’s. Dit tilt de samenwerking op naar een hoger niveau.

4. De betrokkenheid binnen de organisatie neemt toe

Meer aandacht voor gezondheid en vitaliteit vergroot de betrokkenheid van de werknemer. Wanneer een werknemer het gevoel heeft dat de organisatie meedenkt over zaken zoals bewegen, gezonde voeding en stressmanagement heeft dit een enorme impact op de betrokkenheid van de werknemer.

5. Verbetering van imago

Bedrijven die vitaliteit hoog in het vaandel hebben zijn aantrekkelijker om voor te werken. Ook levert het veel positieve publiciteit op!

Over twee weken zullen we het hebben over hoe een bedrijf de werknemers kan helpen bij het vinden van balans en zo vitalere werknemers kan creëren. Stay tuned!

Wil jij aan de slag gaan met vitaliteit binnen jouw bedrijf/organisatie? Mifit helpt met Business Fit! Neem gerust contact met ons op via info@mifitsport.nl of bel naar 0614028489.