Ommetje challenge MIFIT

MIFIT daagt je uit met de Ommetje Challenge

Als er iets is wat wij in deze tijden van thuiswerken en social distancing heel belangrijk vinden, is het wel om de verbinding met elkaar aan te blijven gaan én natuurlijk om in beweging te blijven. Met deze wandel challenge doen we het allebei! We dagen je dan ook graag uit om de challenge met ons en de rest van de Mifitters aan te gaan – laten we elkaar motiveren!

Waarom wandelen?

Wandelen klinkt misschien heel suf – zeker voor de bikkels onder jullie – maar het kan een heleboel voordelen met zich meebrengen als jij dagelijks een stuk gaat wandelen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat slechts 20 minuten wandelen per dag al kan bijdragen aan jouw fysieke en mentale gezondheid. Zo kan het ervoor zorgen dat je productiever en creatiever wordt, je écht kan onthaasten en meer energie krijgt. Een dagelijks ommetje maken zorgt er dus voor dat je je lichaam én je hersenen fit kan houden.

Wil je weten hoe je jouw wandeling kan inpassen in je dagelijkse planning? Dan hebben we hier een paar simpele wandeltips voor je:

  1. Wandelvergadering: Heb je een meeting met een collega op de planning staan en wonen jullie bij elkaar in de buurt? Stel dan voor om (op afstand) samen te wandelen terwijl je jullie agendapunten bespreken. Niet alleen is het goed voor je gezondheid, maar het is ook nog eens een stuk gezelliger dan online vergaderen.
  2. Bellend wandelen: Eigenlijk is wandelen bedoeld om te ontspannen, maar als je anders écht geen tijd kan vrijmaken voor je wandeling, kan je ook bellend wandelen. Zorg dat je een lijstje maakt met mensen die je nog moest bellen en doe dat terwijl je een ommetje maakt. Wie zei dat multitasking niet goed kan zijn?
  3. Combineer het met andere taken: Niet alleen je belafspraken kan je wandelend doen, ook kan je het combineren met andere taken. Je kinderen ophalen, bijvoorbeeld, of je boodschappen doen. Zo voelt jouw wandeling niet ‘doelloos’ en blijf je wel lekker in beweging.

Ommetje

Hoogleraar neuropsychologie dr. Erik Scherder heeft veel onderzoek gedaan naar het effect van beweging op MIFIT Ommetje Challenge elleboog groet je lichaam en je geest en heeft er onder andere een boek over geschreven. Naar aanleiding van de coronacrisis besloot hij samen te werken met de Hersenstichting en richtten ze een wandel-app op, Ommetje. Met Ommetje kan je bijhouden hoe veel je wandelt op een dag en op die manier de competitie aangaan met andere wandelaars door heel Nederland. Zo kan je samen wandelen zonder daadwerkelijk samen te hoeven zijn. Je kan ook wandelcompetities aanmaken voor een team, waarin je onderling tegen elkaar strijdt door punten en medailles te scoren met je wandelingen. En dat is precies wat wij ook gaan doen!

Hoe de challenge werkt

Download de Ommetje-app en log je in met onze teamcode. Je bent nu onderdeel van Team Mifit! Hierin kun je zien wie er allemaal meewandelen en kan je de strijd met ons aangaan. Des te meer je wandelt, des te meer punten je scoort / medailles je wint en des te hoger je in de ranglijst komt te staan. Superleuk dus om jezelf en elkaar zo uit te dagen om lekker in beweging te blijven. Leuk detail: na iedere afgeronde wandeling krijg je een hersenfeitje van dr. Erik Scherder himself!

Durf jij deze challenge met ons aan te gaan? Meld je dan snel aan via de app en dan wandelen we binnenkort samen!