Mifitter in beeld: het verhaal van Bregje

I’m possible

Bregje mifitter Je kan natuurlijk van ons aannemen dat het belangrijk is om te werken met een personal trainer en aandacht te besteden aan je algehele gezondheid, maar dat kan je misschien beter horen van onze eigen Mifitters. Daarom zetten wij iedere maand een van onze toppers in beeld, zodat zij hun inspirerende verhaal met jullie kunnen delen. Dit keer is het de beurt aan Bregje. Zij vertelt over wat ons 1-op-1 traject voor impactvolle en onverwachte veranderingen voor haar teweeg heeft gebracht.

“Soms begin ik zomaar ergens aan, zonder bewust een groter doel voor ogen te hebben. Dat was ook het geval toen ik met mijn traject bij Mifit startte. Ten minste, dat dacht ik. Maar het tegendeel bleek waar. Ik had wel degelijk een groter doel. Ik dacht ‘gewoon’ weer te willen sporten, aangezien ik dit een periode niet heb kunnen doen. Ik wilde graag mijn knie en enkel versterken, zodat ik daar niet steeds last van zou hebben. Daarnaast wilde ik wel sterker worden en fitter zijn, maar ik hoefde niet per se af te vallen en zat ook wel prima in mijn vel. Met die instelling begon ik mijn 1-op-1 traject bij Mifit. Mijn knie werd sterker en mijn enkel stabieler. Mijn eetpatroon kreeg meer structuur en ik kon zelfs vaker en meer eten omdat ik leerde kiezen voor andere producten. Doordat ik bewuster ging eten hoefde ik me niet te verliezen in snaaimomenten. Dat zorgde er ook voor dat ik steeds nieuwsgieriger werd wat voeding voor mij en mijn energielevel kon betekenen. Kon het me bijvoorbeeld ook afhelpen van de vele momenten waarop ik een pijnlijke, opgeblazen buik had? Daar wilde ik graag achter komen!”

Balans vinden

Bregje startte vol goede moed aan haar traject, wat al snel zijn vruchten afwierp. Ze kwam erachter wat haar precies energie kost en wat haar energie geeft; energie die ze als partner en moeder van drie kinderen maar al te goed kan gebruiken.

“Mijn doelen werden gedurende het traject steeds meer zichtbaar. Naast het gezonder en fitter worden merkte ik dat ik onbewust werkte aan mijn ontvlambaarheid. Ik wilde deze vlammen liever omzetten in energie voor in mijn werk en mijn gezondheid dan ze thuis afreageren. Het trainen en sporten was een hele mooie uitlaatklep om uit vanuit mijn hoofd – waar ik de hele dag mee werk – in mijn lichaam te komen. Doordat ik meer fysieke beweging had, merkte ik dat ik thuis mijn korte lontje kon beheersen. Mijn geduld en acceptatie groeide. Daarnaast ben ik er door dit traject achter gekomen dat ik oprecht iemand ben geworden die doorzet en dingen afmaakt, wat me op verschillende vlakken enorm kan helpen. Inmiddels kan ik een betere balans vinden tussen gas geven en loslaten. Het continu willen winnen werkte op vele momenten voor me, maar kon me ook wel eens in de weg zitten. Het 1-op-1 traject heeft er echt voor gezorgd dat ik die balans weer heb gevonden.”

Onbewust doelen halen

Alhoewel Bregje voor haar gevoel zonder gericht doel aan het traject begon, heeft ze er achteraf gezien heel wat doelen mee behaald. “Ook al was het niet mijn hoofddoel, ik ben wel 3 kilo afgevallen, 5 centimeter smaller geworden en flink wat percentage in vet kwijt. Een supermooie bijkomstigheid voor mijn zelfvertrouwen in de spiegel en natuurlijk de zomertijd in bikini. Deze doelen had ik mezelf van tevoren niet gesteld, maar zijn achteraf wel gezien grotere doelen geweest die al een tijdje op de plank lagen. Ik had nooit gedacht dit allemaal met het traject bij Mifit te bereiken.”

Motivatie en inspiratie

Bregje is dan ook helemaal op haar plek bij Mifit. “Wat Mifit voor mij bijzonder maakt, is dat er altijd persoonlijke aandacht is. De trainers kennen mij en weten waar ik op moet letten. Ook als ze niet direct bij mijn traject betrokken zijn of ook nog anderen tegelijk begeleiden, zoals tijdens de Fitcamps. Het gevoel van een ‘club’ van gelijkgestemden, ook met de andere sporters, maakt het voor mij compleet. Of het nu met een 1-op-1 traject is of door gewoon lekker te knallen in de Fitcamp, ik kan echt iedereen Mifit aanraden. Geloof me, zelfs wanneer je niet direct voor ogen hebt waarom je wilt sporten, helpen ze je jouw ‘drive’ naar boven te halen.”

Ben jij ook benieuwd wat een traject bij ons voor jou zou kunnen doen? Neem dan eens een kijkje op onze Fitcamp-pagina of lees meer over wat personal training voor jou zou kunnen betekenen. Je kan natuurlijk ook direct een proefles inplannen om kennis met ons te maken!