Fit tijdens de feestdagen!

Hoe blijf je fit tijdens de feestdagen?

De decembermaand is voor velen een speciale periode. We kijken aan de ene kant vooruit naar gezellige warme en feestelijke avonden. Aan de andere kant is er misschien ook wel financiële stress en onzekerheid of we dit jaar wel met iedereen van onze familie en vrienden de feestelijke dagen kunnen vieren. Alles is dit jaar dus anders. Behalve het weer. Het blijft buiten nat, koud, grijs en de dagen zijn ontzettend kort. Deze combinatie van factoren maken het niet makkelijker om juist nu jouw fysieke doelen aan te pakken of door te zetten waar je al aan begonnen was. Hoe blijf je fit tijdens de feestdagen?

De kans is groot dat nieuwe nog niet geheel automatische gezonde gewoontes in december minder belangrijk worden ervaren en onze oude (niet zo werkbare) gewoontes weer om te hoek komen kijken. Hoe sta je er dan voor op 1 januari? Is dat ècht wat je wilt?

2020 is een gek jaar. Dus pakken we het ook gek aan. Naast het knallen van je work outs met de personal trainers van MIFIT Delft, geven we je een paar leuke en makkelijke tips voor december om in januari zonder achterstand te beginnen.

Tip 1 De, ik heb deze week echt heel weinig tijd, work out!

Je hebt het maar druk met de feestdagen. Heb je de komende weken nou echt heel weinig tijd over tijdens de feestdagen om te sporten maar wil je toch ‘iets’ doen Doe dan de gehele week elke dag deze 10 minuten workout! Deze workout bestaat uit 10 verschillende en makkelijk uit te voeren oefeningen.

As many reps as possible (AMRAP).

Zet de timer op 10 min. En probeer zoveel mogelijk herhalingen binnen 10 min te maken. Hoeveel rondjes haal jij in het circuit

  1. Kettlebell Squat en bicep curl 12x
  2. Kettlebell french press 12x
  3. Kettlebell Swing 12x
  4. Kettle bell Upright row 12x
  5. Plank kettlebell slide 12x
  6. Side plank bump L 12x

Tip 2 Kom van die stoel af

Belafspraken? Doe ze eens staand of wandelend. Ga in je pauze naar buiten (met de juiste kledingkeuze smelten we echt niet bij een beetje regen!) en maak een grote wandeling. Fiets naar de school van je kinderen en maak terug naar huis een extra blokje om. Of finish (in plaats van een aflevering netflix) je dag met een goede yoga of stretch sessie. Sporten is niet alleen 2x per week naar MIFIT Personal Training en een Fitcamp killen. Sporten is ook je wekelijkse beweging verhogen.

Tip 3 Koken!

Koken moet we allemaal wel in deze tijd! Wees creatief en maak van de momenten dat je even moet wachten op bijvoorbeeld water dat opstaat om te gaan koken, momenten waarin je een oefening uitvoert.

Tel het aantal push ups dat je staand tegen het aanrecht kunt doen in één minuut.

Tip 4 Het cadeau voor de feestdagen is..de kettlebell

Heb je een kettlebell thuis liggen? Zo ja, top! Zo niet, schaf er één aan want dit is hèt cadeau waarmee het mogelijk is om thuis je hele lichaam te trainen! Pak 3x per week een workout met de kettlebell. Of het nu voor na of tussen het werk achter de computer door is. Een half uurtje met een kettlebell zorgt voor een betere doorbloeding, houding en humeur!

Geniet met deze tips van fijne feestdagen! Team MIFIT Delft