Effectief afvallen: dit is hoe jij de overtollige kilo’s kwijt raakt!

Er is inmiddels zoveel informatie te vinden over afvallen, maar hoe kun je effectief afvallen? Wat werkt het beste voor jou in combinatie met het gezinsleven en een druk zakelijk leven?

Laten we het simpel houden, want heel ingewikkeld hoeven we het niet te maken als het puur op afvallen aankomt. Alle nieuwe vormen van diëten die elk jaar weer op de markt komen werken in principe allemaal. In het grootste gros van de gevallen is het niet nodig om je gehele eetpatroon om te gooien.

Wat hebben we nodig voor effectief afvallen?

Effectief afvallen bereik je door een negatieve energiebalans te hanteren. Dit houdt in dat je minder calorieën eet dan dat je verbruikt, oftewel je gaat minder eten dan je gewend bent. Hiervoor kun je een dieet gebruiken, ze werken allemaal. Het nadeel van de diëten is dat deze ook altijd weer na een aantal weken stoppen. Zodra je met het dieet eindigt en weer in je normale patroon terugvalt, vliegen de kilo’s er weer aan. Logisch, je krijgt weer meer calorieën binnen dan je verbruikt. Daarom adviseren wij niet een tijdelijk dieet aan te gaan, maar jouw normale eetpatroon in stapjes aan te passen. Wij helpen je hier graag bij!

Maar hoe pas je jouw eetpatroon dan aan?

Het aanpassen van je eetpatroon hoeft niet ingewikkeld te zijn en is zeer doeltreffend voor effectief afvallen. Wij geven je een aantal handvatten om te starten.

  1. Denk niet te moeilijk maar kijk naar logische keuzes. Vraag jezelf eens af wat je anders kan doen. Welke voor de hand liggende ‘low hanging fruits’ heb je in jouw gewoontes die je makkelijk aan kunt passen, waar wel veel resultaat mee te boeken is? Bijvoorbeeld Cola vervangen voor Cola light, dat extra biertje voor een glas water of die zak dropjes voor een handvol druiven.
  2. Weten wanneer en waar het mis gaat. Je hebt vast al wel eens eerder meegemaakt dat je goed bezig bent met afvallen en ergens op een moment een keuze maakt die niet past in je nieuwe patroon. Dit kan komen door stress, emotie, gevoel, stemming. Hoe blijf je dan op het pad waar je op wilt zitten en pak je na die ene keuze jouw bal weer lekker op?
    De key zit hem in het herkennen van je valkuilen. Welke momenten overkomt het je dat je een ‘verkeerde’ keuze maakt? Wanneer voel jij de macht van kiezen uit je handen glippen? Wanneer je dit herkent kun je jezelf hierop voorbereiden en binnen deze momenten een andere houding aannemen waardoor je nieuwe mogelijkheden gaat zien.
  3. Bereid jezelf voor. Denk telkens na over je volgende eet moment. Dan kom je niet in verleiding om een minder goede keuze te maken.

Hoe sta jij er voor? Waar kun jij nog winst behalen? Wij helpen je graag om samen naar je voeding te kijken en zo je doel te behalen. Neem gerust contact met ons op.