5 Tips om jouw nieuwe voedingspatroon wel vol te houden!

Ben je gestart om de overtollige kilo’s kwijt te raken? Heb je jouw voedingsgewoontes aangepast of volg je een dieet? Dan heb je vast wel eens gemerkt dat het lastig kan zijn om dit op de lange termijn vol te houden. Hoe zorg jij er nou voor dat je resultaten blijvend zijn? En hoe zorg jij ervoor dat je niet iedere maand weer opnieuw moet beginnen? In deze blog 5 tips om jouw nieuwe voedingspatroon wel vol te houden!

  1. Wees niet te streng voor jezelf

Je nieuwe voedingspatroon hoeft niet alleen nog maar te bestaan uit sla, fruit en sojamelk! Wanneer er echt 100% verschil zit tussen je oude en nieuwe voedingspatroon kan je ervan uitgaan dat het lastig wordt om dit vol te houden. Start kleiner! Bekijk hoe je voedingspatroon er op dit moment uit ziet. Schrijf op hoe veel maaltijden jij eet en welke producten je binnen krijgt. Hoe vaak je uit eten gaat en hoe veel extraatjes je eet. Denk hierbij aan snacks en alcohol. Door kleine aanpassingen te maken in jouw huidige patroon zal je al resultaten halen. Deze zijn dan heel makkelijk vol te houden zijn op de lange termijn!

  1. Vertel het rond!

Vertel aan de mensen in je directe omgeving dat jij jouw voedingspatroon hebt aangepast! Op deze manier creëer je extra commitment om door te zetten! Daarnaast kunnen de mensen in je omgeving het makkelijker voor jou maken door je niet voor moeilijke voedingskeuzes te zetten.

  1. Overweeg personal training

Een goede personal trainer zal jouw zowel op het gebied van sport, voeding en mindset helpen. Hierdoor krijg je deskundig advies voor sport en/of voeding en creëer je de juiste mindset voor resultaat.

  1. Stop met crashen!

Bij een focus op de lange termijn is een crash dieet niet the way to go! Te snel afvallen is absoluut niet duurzaam en niet gezond. Probeer een voedingspatroon samen te stellen waarvan jij denkt dat je het de rest van je leven kunt volhouden. Ga jij voor de rest van je leven een detox juice kuur volhouden? NEE. Niet doen dus.

  1. Houdt je progressie bij

Zorg ervoor dat je inzichtelijk maakt of je resultaat behaalt. Dit kan door het bijhouden van omtrek, door foto’s of door het bijhouden van het week gemiddelde lichaamsgewicht. Wanneer je dit consequent doet zie je precies wanneer het goed gaat en wanneer jij een tandje erbij moet zetten.

Succes