5 redenen om een sportieve challenge te doen in september

Het is en blijft een uitdaging: niet alleen fit de zomer in gaan, maar ook weer fit de zomer uit komen. Je moet je routine weer terugvinden na een (lange) vakantie, zowel wat betreft werk en privé als wat betreft jouw sportdoelen. Alle ballen hangen binnen no time weer in de lucht en probeer dan maar eens al je goede gewoontes weer op te pakken. Wat je kan helpen om die stap te zetten is een sportieve challenge van een maand te volgen! Waarom? Dat leggen we je uit in deze blog.

Wat is een challenge?

Je hebt er wellicht weleens van gehoord: een sportieve challenge. Maar wat houdt het nu precies in, zo’n challenge?

Allereerst is het goed om te weten dat er een heleboel verschillende soorten challenges zijn op het gebied van sport. Sommige challenges zijn gebaseerd op duur (7-day challenge, 30-day challenge, etc.), andere challenges weer op een specifieke spiergroep aanspreken (squat challenge of ab challenge). Een challenge is eigenlijk een uitdaging waarbij je jezelf gedurende een vaste periode sportief uitdaagt. Er zijn challenges waarbij je makkelijk kan beginnen en elke dag (of week, afhankelijk van de challenge) de lat een beetje hoger legt. Of challenges waarbij je elke dag/week een bepaald doel probeert te behalen.

Bij MIFIT organiseren we in september ook een challenge: wie lukt het in de gehele maand september 12x een Fitcamp-workout te doen? Degene die dat lukt kan mooie prijzen winnen!

Ook al weten we dat een challenge een kort stimulerende prikkel is, het stimuleert toch veel mensen om mee te doen. En daar kunnen verschillende redenen voor zijn! Die hebben we voor je op een rijtje gezet. Wedden dat jij ook mee wil doen met onze September Challenge als je dit hebt gelezen?

Reden 1: Je daagt jezelf uit

Tijdens een challenge van een maand daag je jezelf uit. Zin of geen zin, tijd of geen tijd: je zet je een hele maand in. Het is een goede manier om jezelf te stimuleren echt eens 100% voor een fysieke uitdaging te gaan. Door jezelf uit te dagen verleg je grenzen. Waarschijnlijk kom je zo tot de ontdekking dat je toch tijd kon maken, al dacht je soms geen tijd te hebben (een kwestie van prioriteiten stellen). Of misschien kan je meer dan je vooraf had gedacht…

Reden 2: Het geeft je een goed gevoel

Onthoud dit goed! Als je de challenge hebt voltooid, voel je je fantastisch. Dit goede gevoel komt omdat je met jezelf hebt afgesproken je in een drukke maand te committeren aan een sportief doel. Dat is al een beloning op zich, maar het zorgt er ook voor dat je letterlijk lekkerder in je vel gaat zitten. Door de fysieke inspanningen slaap je beter, ben je creatiever, kan je beter problemen oplossen en voelen je spieren voldaan. Aan het einde van een challenge voelen veel mensen dat ze zowel fysiek als mentaal krachtiger zijn geworden, simpelweg omdat ze hun prioriteiten helder hebben gesteld en integer zijn geweest naar de afspraken met zichzelf. Dat gevoel wil jij ook, toch?

Reden 3: Je gaat er gezonder door eten

Fit en sterk zijn zit hem natuurlijk niet alleen in de beweging die we krijgen, maar ook in ons eetpatroon. En daar helpt een challenge je ook bij! Veel mensen die een maand lang een challenge doen merken namelijk dat ze daardoor bewuster worden van hun eetpatroon. Vanwege hun sportieve commitment worden ze namelijk ook gestimuleerd om gezonder te gaan eten. Zo ze laten vaker een biertje staan en kiezen ze bewuster om gezonde maaltijden voor te bereiden. Hoe dat komt? Ze vinden het gewoonweg zonde om ongezond te eten in de periode dat de challenge gaande is. En daar zit zeker wat in. We weten immers allemaal dat de snelste weg terug naar de routine waarbij jij je fit en sterk voelt altijd een combi is van voldoende beweging en een bewust voedingspatroon. Dubbel resultaat dus, met zo’n challenge!

Reden 4: Het is een begin van een gezonde levensstijl

Het volgen van een challenge kan naast het terugvinden van je sportroutine ook het begin zijn van een nieuwe, gezonde levensstijl. Na een zomer lang festivallen, feesten, chillen of juist heel hard werken kan je er tijdens een challenge achter komen wat jouw drive is om je fysieke gezondheid weer hoger op je priolijst te zetten. Misschien helpt het je erachter komen dat sporten en bewegen toch wel leuker is dan je had gedacht. Of misschien heb je ontdekt dat je planmatig meer kan dan je van tevoren gedacht had. De challenge kan precies dat begin zijn van een mooie aanpassing in levensstijl waar je naar op zoek was.

Reden 5: Je boekt zichtbaar resultaat

Een challenge volgen zal er niet direct voor zorgen dat je kilo’s lichaamsgewicht verliest. Maar je zal na een maand regelmatig sporten wel degelijk fysiek resultaat gaan zien. Je hebt je er een maand lang immers toe gezet om lekker in beweging te zijn en je te focussen op het doel wat je voor jezelf hebt gesteld. En je zit er ongetwijfeld ook lekkerder door in je vel. Dit is al helemaal het geval wanneer je ook nog gezonde aanpassingen maakt in je voedingspatroon tijdens de challenge. Een heel mooie stok achter de deur dus om een challenge te gaan volgen, want je behaalt er hoe dan ook winst mee!

Gratis inschrijven!

Wil jij ook de uitdaging met jezelf aangaan na de vakantie en nu echt met jouw (sportieve) doelen aan de slag? Schrijf je dan in voor onze September Challenge: een maand lang sporten met kans op prijzen! Meer informatie over de challenge en je inschrijven vind je hier.

 

GRATIS INSCHIJVEN